La finalul lunii ianuarie elevii din clasele I, II, III structura nr. 13 FIRIZA al Şcolii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” din Baia Mare au participat la activitatea "Igiena orală corectă/igiena corectă a mâinilor" din cadrul Programului Naţional Educaţional "COLGATE PENTRU ȘCOLARI" prezentată de d-na prof. Nagy Laura Magdalena.
Acest program de educaţie scolară este realizat de Crucea Roşie Maramureş în parteneriat cu Colgate. În proiect au participat până acum peste 150 000 copii şi cadre didactice din peste 30 de judeţe.
Obiectivul proiectului este desfăşurarea unui program de educaţie în igiena orală a copiilor din şcolile de stat din clasele 0-IV. Colgate a asigurat instruirea cadrelor didactice voluntare şi a pus la dispoziţie materialele didactice necesare pentru desfăşurarea educaţiei în şcoli.
În cadrul lecțiilor din școli, copiii au intrat în universul zâmbetelor sănătoase cu ajutorul filmului educațional Dr. Măseluță și Supereroii dinților sănătoși.
Acesta le prezintă într-o manieră ludică regulile care trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos: periajul dinților de cel puțin două ori pe zi timp de două minute, schimbarea periuței de dinți la fiecare trei luni de zile, vizite frecvente la medicul dentist și adoptarea unei diete echilibrate. După vizionarea filmului a fost exemplificata tehnica de periaj dentar cu ajutorul modelului demonstrativ, toți copiii prezenți fiind direct implicaţi în acest proces interactiv.
Lecțiile de igienă orală au fost completate de informații privind importanța spălării mâinilor.
Fiecare copil participant la program a primit câte un pacheţel de Program Şcolar – alcătuit din:
- Calendar pentru periaj de 2x/zi timp de 1 lună (sub formă de mini-poster)
- Pliant Sfaturi pentru părinţii copiilor cu vârste între 6 şi 10 ani
- Periuţă de dinţi şi mini-pasta de dinţi.
Obiectivele acestei activităţi au fost:
1. deprinderea unor obiceiuri corecte de îngrijire orală
2. deprinderea unor obiceiuri corecte privind igiena mâinilor

imagini de la această activitate