Elevii şi profesorii Colegiului Tehnic "Transilvania" din Baia Mare au participat la o activitate dedicată zilei de 8 Martie organizată în amfiteatrul liceului.
În activitatea dedicată Zilei Internaționale a Femeii elevii au realizat scurte prezentări power-point despre: semnificația zilei de 8 Martie, Legenda ghiocelului, Legenda Babei Dochia și Legende despre mărțișor. De asemenea elevii au recitat poezii tematice cunoscute.
La finalul activității, elevii implicați, au împărțit mărțișoare profesoarelor, mărțisoare realizate de ei în cadrul atelierului de creație al școlii, "Ingenio" coordonați de bibliotecar Chiș Eugenia. S-au remarcat în mod special elevii: Ardeu Denisa și Horvath Lavinia din clasa a- X-D și Pricop Marina, Pop Andreea și Ovari Kristian din clasa a XI-A.
În cadrul activității dedicate Zilei de 8 Martie s-a realizat și o expoziție de felicitări și mărțișoare "handmade" prin tehnica quilling, confecționate de către elevii Colegiului Tehnic "Transilvania" care fac parte din cercul de creație "Ingenio".
Această activitate face parte din cadrul proiectului "V.V.V. (Viaţă, Verde, Viitor) pentru Pământ"– 9 ne pasă! încadrat în Calendarul activităților educative regionale 2017, proiect coordonat de profesoarele Baban Iuliana, Nagy Laura și Dumitrașcu Doina.
Coordonatorii activității mulțumesc pentru sprijinul acordat în realizarea acestei frumoase activități: directorului adjunct Orha Ioan, prof. Culic Liliana, prof. Bud Ioana, prof. Bodnar Daniela, informatician Călin Lenghel, și profesorilor care fac parte din Cercul de Creație "Ingenio" și le urează "La mulți ani" tuturor doamnelor si domnișoarelor și o primăvară frumoasă!
sursa: maramuresmedia.ro