Proiectul "Baia Mare curată" continuă şi în acest an. Peste 400 de voluntari au răspuns pozitv inţiativei lansate de Garda Ecologică Baia Mare, pentru ecologizarea zonelor Limpedea-Lunci-Firiza (Baraj).

Peste 400 de elevi, cadre didactice şi gardieni ecologici au răspuns prezent la acțiunea de ecologizare, sâmbătă 1 aprilie 2017, organizată de Garda Ecologică Baia Mare în cadrul acțiunii "Baia Mare curată", finalizată cu succes, adunându-se sute de saci cu mizerii.

Campania de ecologizare a municipiului Baia Mare a început cu zona Limpedea-Baraj-Firiza, aceasta fiind o zonă de agrement a orașului, unul din locurile cele mai frecventate de băimăreni pentru petrecerea timpului liber în natură.

"Baia Mare curată! este ziua de curăţenie generală pentru Baia Mare. E un proiect amplu, început în urmă cu 6 ani. Acţiunea de azi este prima dintr-o serie de evenimente, de ecologizare ce vor urma în acest an. Cei peste 400 de voluntari au adunat peste 300 saci de gunoaie. In calitate de organizator, vă mulţumesc tuturor celor care au participat la această acţiune, cadrelor didactice şi elevilor, totodată este un răspuns pozitiv din partea societăţilor partenere care au fost alături de noi. Felicit, din nou, cadrele didactice care alături de elevii şi copiii dumnealor au continuat educaţia ecologică in afara sălilor de curs. S-au adunat sute de saci de gunoaie, este o situaţie care ar trebui să atragă atenţia asupra modului în care noi ne arătăm dragostea faţă de natură, a declarat Pop Silvia, preşedinte Garda Ecologică Baia Mare.

Partenerii acţiunii au fost şcolile "N. Bălcescu", "M. Sadoveanu", şcoala Firiza, Liceul Teoretic "Emil Racoviță", Colegiul Tehnic "C.D. Nenițescu", Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Colegiul Național "Gheorghe Șincai", Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" precum şi societăţile URBIS, VITAL, DRUSAL şi OCOLUL SILVIC Baia Mare.
sursa: gardaecologica.ro, actualmm.ro, ziarmm.ro, infomm.ro