Asociaţia Esperando în parteneriat cu instituţii de învăţământ şi cu sprijinul Primăriei Baia Mare va realiza un eveniment de mare amploare în comunitate pentru a marca Ziua Mondială de Conştientizare a Paraliziei Cerebrale. Funda verde este simbolul afecţiunii numite "paralizie cerebrală".
Evenimentul care va avea loc mâine, 3 octombrie, este la a doua ediţie şi presupune realizarea unei funde uriaşe din siluete umane, formată din peste 1.200 de persoane (elevi, persoane cu nevoi speciale, voluntari şi colaboratori ai Asociaţiei).
"Ni se vor alătura şi în acest an liceeni de la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Németh László", Colegiul Tehnic "George Bariţiu", Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", Liceul Teoretic "Emil Racoviţă" şi elevi de la Şcoala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza", arată reprezentanţii Asociaţiei Esperando.
Întâlnirea este programată la ora 13.30 în Centrul Vechi din Baia Mare. "Scopul principal al acţiunii este conştientizarea comunităţii cu privire la existenţa, nevoile şi situaţia persoanelor cu paralizie cerebrală şi alte nevoi speciale. Vă invităm să participaţi alături de noi la această acţiune şi să ne sprijiniţi prin mediatizarea acesteia, astfel încât mesajul nostru de conştientizare privind paralizia cerebrală să ajungă la cât mai multe persoane. Ne dorim ca funda verde - simbolul paraliziei cerebrale - să fie vizibilă nu doar în Centrul Vechi sau în Baia Mare, ci în toată ţara şi în toată lumea! Această fundă uriaşă va confirma încă odată faptul că în Baia Mare sunt oameni cu suflet frumos, oameni ce nu se sfiesc să-şi arate solidaritatea, să arate că le pasă de persoanele cu dizabilităţi / nevoi speciale", mai arată reprezentanii Asociaţiei Esperando.
Imagini de la acest eveniment.